Instant Inspiratie

Timemanagement een belangrijk element om voldoende tijd te creëren voor creatieve projecten, maar is timemanagement wel zo makkelijk? 

Wees baas over je eigen tijd!

Zo begint bijna elk boek of artikel als het gaat over timemanagement. Tja, ‘baas zijn over je eigen tijd’ het is net zo’n cliché als ‘baas zijn over je eigen leven’. Het klinkt zo logisch en vanzelfsprekend, maar soms komt er niet veel van terecht.

Maar oké, ik heb toch even tijd gemaakt om stil te staan bij het feit waar ik mijn tijd aan spendeer? Want het schrijven van een column is eigenlijk al weer te lang geleden, spontaan een filmpje pikken of mijn kledingkast uit mesten ook. Mijn bescheiden persoonlijke conclusie is: ‘Ik ben te gedreven en loyaal’. Zo maak ik altijd tijd voor mijn opdrachtgevers, verschillende bestuursfuncties, familie en vrienden. Eigenlijk weet ik dat ook wel van mezelf en misschien vind ik het ook wel heerlijk om lekker veel om handen te hebben.

Het hele timemanagement heb ik binnen opdrachten en projecten echt wel onder de knie. En dit is weliswaar pas mijn eerste column sinds het laatste kwartaal, maar ik heb wel tijd besteed aan het ‘restylen’ van mijn website. Onder het mom ‘het oog wil ook wat’ en ‘een eerste indruk, maak je maar een keer’ heb ik bewust tijd in dit tijdsintensieve klusje gestoken.

Instant inspiratie

Wel is het zo dat weinig tijd vaak hand in hand gaat met weinig inspiratie. Met de ‘instant inspiratie’ werkwijze had ik zo in een mum van tijd de creativiteit gevonden die nodig is. Instant inspiratie toepassen is een ogenschijnlijk voor de hand liggende methodiek, maar deze nuttige tips wil ik jullie niet onthouden:

  • verzamel, struin en leg jezelf een onderwerp, vraag of probleem op
  • maak je hoofd leeg of… denk aan de meest onrealistische dingen
  • prik een datum en leg jezelf een deadline op

So far, so good! Instant inspiratie kan ik toepassen; de nieuwe website is in de lucht en mijn eerste column is een feit. En met passie voor mijn professie vind ik het heerlijk om elke dag druk bezig te zijn met mijn vak. De diversiteit van alle projecten zou ik zeker niet willen missen. En ach als daardoor mijn kast wat minder vaak wordt uitgemest dan vind ik dat oké.  En op z’n tijd is een beetje chaos en hectiek ook goed voor je creativiteit!