Deze flamingo is dus eigenlijk een reiger met ambities.

’n bijzondere zeer kleurrijke vogel 🦩🌵☀️

Dankzij mijn voorliefde voor flamingo’s (misschien nog wel meer voor de landen waar ze leven 😉 ) kwam ik deze foto tegen. Juist in deze foto zag ik ineens de gelijkenis met een reiger.

Een flamingo is de tropische versie van een reiger. Een die liever garnalen eet dan een gewoon visje. Een die meer wil zien dan de Nederlandse wateren. Een die liever zon ziet dan regen. Een kleurrijke vogel die ervan houdt om aan de andere kant van de wereld te zijn.

Als nazaat van “Rinus de Reiger”* ben ik misschien dus gewoon een reiger met ambitie oftewel een flamingo.

 

* Voor degenen die het niet weten de bijnaam van mijn opa aan mijn vaders kant is “Rinus de Reiger”, iets wat voortkomt uit het feit mijn opa vaak op een been stond als hij in de weer was op het schip.